Εκτύπωση

ktiriakes ypodomes

Το 1994 το 62ο Γυμνάσιο Αθηνών μεταφέρθηκε στο τότε νεόδμητο σημερινό κτίριο στην οδό Πανδώρου. Πρόκειται για ένα ευρύχωρο, ευάερο και ευήλιο κτίριο με μεγάλο προαύλιο. Το διώροφο κτίριό μας διαθέτει 14 αίθουσες διδασκαλίας1 εργαστήριο Φυσικών Επιστημών1 εργαστήριο Τεχνολογίας1 εργαστήριο Πληροφορικής1 εργαστήριο Εικαστικών1 αίθουσα εκδηλώσεων1 σχολική βιβλιοθήκη και τα απαραίτητα γραφεία.

Το σχολείο μας λειτουργεί από το 1996 με τον πρωτοποριακό τρόπο για το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα, σύμφωνα με το καινοτόμο πρόγραμμα «Αναδιάταξη Σχολικού Χώρου» του έργου ΣΕΠΠΕ του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Αυτό σημαίνει ότι οι αίθουσες τμημάτων έχουν αντικατασταθεί από Αίθουσες Μαθημάτων στις οποίες προσέρχονται οι μαθητές μας οι οποίοι έχουν το προσωπικό τους ερμάριο για τις τσάντες και τα βιβλία τους.

Για την αναβάθμιση της παρεχόμενης γνώσης γίνονται προσπάθειες για τον όσο το δυνατό αρτιότερο εξοπλισμό του σχολείου μας. Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών ανακαινίσαμε φέτος πλήρως το εργαστήριο Πληροφορικής εφοδιάζοντάς το με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Ταυτόχρονα έχουμε ξεκινήσει από πέρυσι με τον σταδιακό εξοπλισμό των αιθουσών με διαδραστικούς πίνακες. Η αίθουσα εκδηλώσεων και αρκετές αίθουσες διδασκαλίας, όπως για παράδειγμα αυτές των ξένων γλωσσών, είναι εξοπλισμένες με εποπτικά μέσα. Τα εργαστήρια των Φυσικών Επιστημών και της Τεχνολογίας είναι άρτια οργανωμένα ώστε η καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία να γίνεται ευχάριστη και δημιουργική.

Εκτός από τα εργαστήρια και τις αίθουσες μαθημάτων η σχολική μας μονάδα έχει την δική της Σχολική Βιβλιοθήκη, απαραίτητο συμπλήρωμα της μαθητοκεντρικής διδακτικής μεθόδου που έχει σαν στόχο την ανάπτυξη κριτικής σκέψης, τη χρήση ποικίλων ειδών εκπαιδευτικού υλικού, την ανάπτυξη δεξιοτήτων αναζήτησης και την προετοιμασία για τη «δια βίου εκπαίδευση». Στον χώρο της προσέρχονται οι μαθητές μας για να μελετήσουν, να ερευνήσουν, να επικοινωνήσουν, να παρακολουθήσουν βίντεο-μαθήματα και το κυριότερο, να εργαστούν ομαδικά.