Σχολικό Ημερολόγιο

Ιούνιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Χάρτης

Το 62 στα Σχολεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ

62ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Το 62ο Γυμνάσιο Αθηνών ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 1978 ως «Μεικτό Γυμνάσιο Κάτω Πετραλώνων» στην οδό Κυκλώπων στα Άνω Πετράλωνα. Στη συνέχεια μετονομάστηκε σε «Γυμνάσιο Κάτω Πετραλώνων» και ένα χρόνο αργότερα, το 1983, πήρε την ονομασία που φέρει μέχρι και σήμερα.

Το 1994 το 62ο Γυμνάσιο Αθηνών μεταφέρθηκε στο τότε νεόδμητο σημερινό κτίριο στην οδό Πανδώρου. Πρόκειται για ένα ευρύχωρο, ευάερο και ευήλιο κτίριο με μεγάλο προαύλιο. Το διώροφο κτίριό μας διαθέτει 14 αίθουσες διδασκαλίας, 1 εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, 1 εργαστήριο Τεχνολογίας, 1 εργαστήριο Πληροφορικής, 1 εργαστήριο Εικαστικών, 1 αίθουσα εκδηλώσεων, 1 σχολική βιβλιοθήκη και τα απαραίτητα γραφεία.

Το σχολείο μας λειτουργεί από το 1996 με τον πρωτοποριακό τρόπο για το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα, σύμφωνα με το καινοτόμο πρόγραμμα «Αναδιάταξη Σχολικού Χώρου» του έργου ΣΕΠΠΕ του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Αυτό σημαίνει ότι οι αίθουσες τμημάτων έχουν αντικατασταθεί από Αίθουσες Μαθημάτων στις οποίες προσέρχονται οι μαθητές μας οι οποίοι έχουν το προσωπικό τους ερμάριο για τις τσάντες και τα βιβλία τους. Για την αναβάθμιση της παρεχόμενης γνώσης γίνονται προσπάθειες για τον όσο το δυνατό αρτιότερο εξοπλισμό του σχολείου μας. Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών ανακαινίσαμε φέτος πλήρως το εργαστήριο Πληροφορικής εφοδιάζοντάς το με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Ταυτόχρονα έχουμε ξεκινήσει από πέρυσι με τον σταδιακό εξοπλισμό των αιθουσών με διαδραστικούς πίνακες. Η αίθουσα εκδηλώσεων και αρκετές αίθουσες διδασκαλίας, όπως για παράδειγμα αυτές των ξένων γλωσσών, είναι εξοπλισμένες με εποπτικά μέσα. Τα εργαστήρια των Φυσικών Επιστημών και της Τεχνολογίας είναι άρτια οργανωμένα ώστε η καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία να γίνεται ευχάριστη και δημιουργική.

Εκτός από τα εργαστήρια και τις αίθουσες μαθημάτων η σχολική μας μονάδα έχει την δική της Σχολική Βιβλιοθήκη, απαραίτητο συμπλήρωμα της μαθητοκεντρικής διδακτικής μεθόδου που έχει σαν στόχο την ανάπτυξη κριτικής σκέψης, τη χρήση ποικίλων ειδών εκπαιδευτικού υλικού, την ανάπτυξη δεξιοτήτων αναζήτησης και την προετοιμασία για τη «δια βίου εκπαίδευση». Στον χώρο της προσέρχονται οι μαθητές μας για να μελετήσουν, να ερευνήσουν, να επικοινωνήσουν, να παρακολουθήσουν βίντεο-μαθήματα και το κυριότερο, να εργαστούν ομαδικά.

Οι μαθητές μας έχουν κάθε χρόνο την ευκαιρία παράλληλα με τις εγκύκλιες γνώσεις να συμμετέχουν σε πολιτιστικά και περιβαλλοντικά σχολικά προγράμματα, να συμμετάσχουν σε ευρωπαϊκά προγράμματα Comenius και eTwinning, να παρακολουθήσουν αξιόλογα θεατρικά έργα, εκπαιδευτικά προγράμματα , να συμμετάσχουν σε προγράμματα πληροφορικής και ρομποτικής, να παρακολουθήσουν τμήματα προετοιμασίας για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για το επίπεδο Α1-Α2 στα Γερμανικά και τα Γαλλικά.

Σκοπός μας είναι οι μαθητές μας να καλλιεργηθούν πολύπλευρα και να οικοδομήσουν μια σωστή προσωπικότητα με άριστο ήθος και αξιοπρέπεια που χαρακτηρίζουν κάθε πολιτισμένο άτομο. Στόχος μας είναι το σχολείο μας να είναι ανοιχτό στην ζωή και την κοινωνία, σχολείο του ενεργού πολίτη, και οι μαθητές μας παιδιά με όραμα, κριτική σκέψη, αυτογνωσία και αυτοεκτίμηση. Μέσα από όλα αυτά θα βρουν το δρόμο της ζωής, που θα τους κάνει χαρούμενους και ευτυχισμένους εφόσον θα έχουν γνωρίσει τον εαυτό τους και θα στέκονται απέναντι στη ζωή αισιόδοξα, υπεύθυνα, με ανοικτό μυαλό και ανοικτούς ορίζοντες. Εμείς πιστοί στο ιερό καθήκον, στο δύσκολο λειτούργημα της εκπαιδευτικής διαδικασίας δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να διδάξουμε τους μαθητές μας πέρα από τις βασικές εγκύκλιες γνώσεις, τις διαχρονικές άξιες και αρχές, γινόμαστε οι εμψυχωτές τους και τους κατευθύνουμε στο δρόμο της αισθητικής, ψυχικής και πνευματικής καλλιέργειας Προσπαθούμε «με λογισμό και μ' όνειρο» να σταθούμε δίπλα στους μαθητές μας, να επιτελέσουμε στο ακέραιο το χρέος μας για το καλό και την προκοπή των παιδιών μας, που αποτελούν την ελπίδα και το μέλλον όλων μας

Σύνδεση

Στατιστικά Ιστοσελίδας

Σήμερα 365
Χθες142
Τη βδομάδα 507
Προηγούμενη βδομάδα 1670
Το μήνα 3952
Προηγούμενο μήνα 6096
Σύνολο 299849
Σύνολο Χρηστών42
Χρήστες 0
Επισκέπτες 42

Το σχολείο μας προτείνει...

ERASMUS+ PROJECT

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ