62o Γυμνάσιο Αθήνας

Σχολικό Ημερολόγιο

Οκτώβριος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Χάρτης

Εκτύπωση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ

62ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Το 62ο Γυµνάσιο Αθηνών ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 1978 ως «Μεικτό Γυμνάσιο Κάτω Πετραλώνων» στην οδό Κυκλώπων στα Άνω Πετράλωνα. Στη συνέχεια μετονομάστηκε σε «Γυμνάσιο Κάτω Πετραλώνων» και ένα χρόνο αργότερα, το 1983, πήρε την ονομασία που φέρει μέχρι και σήμερα.

Το 1994 το 62ο Γυμνάσιο Αθηνών μεταφέρθηκε στο τότε νεόδμητο σηµερινό κτίριο στην οδό Πανδώρου. Πρόκειται για ένα ευρύχωρο, ευάερο και ευήλιο κτίριο µε µεγάλο προαύλιο. Το διώροφο κτίριό μας διαθέτει 14 αίθουσες διδασκαλίας, 1 εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, 1 εργαστήριο Τεχνολογίας, 1 εργαστήριο Πληροφορικής, 1 εργαστήριο Εικαστικών, 1 αίθουσα εκδηλώσεων, 1 σχολική βιβλιοθήκη και τα απαραίτητα γραφεία.

Το σχολείο µας λειτουργεί από το 1996 µε τον πρωτοποριακό τρόπο για το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστηµα, σύµφωνα µε το καινοτόµο πρόγραµµα «Αναδιάταξη Σχολικού Χώρου» του έργου ΣΕΠΠΕ του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Αυτό σημαίνει ότι οι αίθουσες τµηµάτων έχουν αντικατασταθεί από Αίθουσες Μαθηµάτων στις οποίες προσέρχονται οι µαθητές µας οι οποίοι έχουν το προσωπικό τους ερμάριο για τις τσάντες και τα βιβλία τους. Για την αναβάθμιση της παρεχόμενης γνώσης γίνονται προσπάθειες για τον όσο το δυνατό αρτιότερο εξοπλισμό του σχολείου μας. Στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών ανακαινίσαμε φέτος πλήρως το εργαστήριο Πληροφορικής εφοδιάζοντάς το με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Ταυτόχρονα έχουμε ξεκινήσει από πέρυσι με τον σταδιακό εξοπλισμό των αιθουσών με διαδραστικούς πίνακες. Η αίθουσα εκδηλώσεων και αρκετές αίθουσες διδασκαλίας, όπως για παράδειγμα αυτές των ξένων γλωσσών, είναι εξοπλισμένες με εποπτικά μέσα. Τα εργαστήρια των Φυσικών Επιστημών και της Τεχνολογίας είναι άρτια οργανωμένα ώστε η καθηµερινή εκπαιδευτική διαδικασία να γίνεται ευχάριστη και δημιουργική.

Εκτός από τα εργαστήρια και τις αίθουσες µαθηµάτων η σχολική µας µονάδα έχει την δική της Σχολική Βιβλιοθήκη, απαραίτητο συµπλήρωµα της µαθητοκεντρικής διδακτικής µεθόδου που έχει σαν στόχο την ανάπτυξη κριτικής σκέψης, τη χρήση ποικίλων ειδών εκπαιδευτικού υλικού, την ανάπτυξη δεξιοτήτων αναζήτησης και την προετοιµασία για τη «δια βίου εκπαίδευση». Στον χώρο της προσέρχονται οι µαθητές µας για να µελετήσουν, να ερευνήσουν, να επικοινωνήσουν, να παρακολουθήσουν βίντεο-µαθήµατα και το κυριότερο, να εργαστούν οµαδικά.

Οι µαθητές µας έχουν κάθε χρόνο την ευκαιρία παράλληλα µε τις εγκύκλιες γνώσεις να συμμετέχουν σε πολιτιστικά και περιβαλλοντικά σχολικά προγράμματα, να συμμετάσχουν σε ευρωπαϊκά προγράμματα Comenius και eTwinning, να παρακολουθήσουν αξιόλογα θεατρικά έργα, εκπαιδευτικά προγράµµατα , να συµµετάσχουν σε προγράμματα πληροφορικής και ρομποτικής, να παρακολουθήσουν τμήματα προετοιμασίας για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για το επίπεδο Α1-Α2 στα Γερμανικά και τα Γαλλικά.

Σκοπός µας είναι οι µαθητές µας να καλλιεργηθούν πολύπλευρα και να οικοδοµήσουν µια σωστή προσωπικότητα µε άριστο ήθος και αξιοπρέπεια που χαρακτηρίζουν κάθε πολιτισµένο άτοµο. Στόχος µας είναι το σχολείο µας να είναι ανοιχτό στην ζωή και την κοινωνία, σχολείο του ενεργού πολίτη, και οι µαθητές µας παιδιά µε όραµα, κριτική σκέψη, αυτογνωσία και αυτοεκτίµηση. Μέσα από όλα αυτά θα βρουν το δρόµο της ζωής, που θα τους κάνει χαρούµενους και ευτυχισµένους εφόσον θα έχουν γνωρίσει τον εαυτό τους και θα στέκονται απέναντι στη ζωή αισιόδοξα, υπεύθυνα, µε ανοικτό µυαλό και ανοικτούς ορίζοντες. Εµείς πιστοί στο ιερό καθήκον, στο δύσκολο λειτούργηµα της εκπαιδευτικής διαδικασίας δίνουµε τον καλύτερο εαυτό µας για να διδάξουµε τους µαθητές µας πέρα από τις βασικές εγκύκλιες γνώσεις, τις διαχρονικές άξιες και αρχές, γινόµαστε οι εµψυχωτές τους και τους κατευθύνουµε στο δρόµο της αισθητικής, ψυχικής και πνευµατικής καλλιέργειας Προσπαθούµε «µε λογισµό και µ' όνειρο» να σταθούµε δίπλα στους µαθητές µας, να επιτελέσουµε στο ακέραιο το χρέος µας για το καλό και την προκοπή των παιδιών µας, που αποτελούν την ελπίδα και το µέλλον όλων µας

Σύνδεση

Στατιστικά Ιστοσελίδας

Σήμερα 49
Χθες32
Τη βδομάδα 142
Προηγούμενη βδομάδα 135
Το μήνα 545
Προηγούμενο μήνα 1023
Σύνολο 11059
Σύνολο Χρηστών28
Χρήστες 0
Επισκέπτες 28

Το σχολείο μας προτείνει...

ERASMUS+ PROJECT