Εκτύπωση
Εμφανίσεις: 2630

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

σήμερα, Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, και μετά την συνεδρίαση του Σχολικού Συμβουλίου που έγινε στο σχολείο και ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την προστασία της υγείας των μαθητών, της δημόσιας υγείας και της ασφάλειας της γενικής κοινότητας καθώς και τις οδηγίες του ΥΠ. Παιδείας που ανακοινώθηκαν στις 29/04/2020 εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολείων, θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

 Εάν το παιδί σας ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για την νόσηση από COVID-19 ή έχετε άτομο στο οικογενειακό σας περιβάλλον ( ή εσείς ο ίδιος/ η ίδια ή ο/η σύζυγός σας) που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή ήδη νοσεί από COVID-19, παρακαλούμε όπως προσέλθετε στο σχολείο, να παραδώσετε σχετική υπεύθυνη δήλωση.

 Για τους μαθητές που πρόκειται να προσέλθουν στο σχολείο ισχύουν τα εξής:

ΕΠΕΙΔΗ πρόκειται για σοβαρά θέματα υγείας και προστασίας της γενικής κοινότητας οι ΓΟΝΕΙΣ αλλά και οι μαθητές οφείλουν να γνωρίζουν τα εξής για την αποφυγή συγχρωτισμού:

 1. Τα τμήματα θα χωριστούν σε υποτμήματα τα οποία θα έρχονται στο σχολείο σε διαφορετικές ημέρες. Έτσι τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στο σχολείο εκ περιτροπής, δηλαδή αρχικά Δευτέρα – Τετάρτη –Παρασκευή το πρώτο μισό κάθε τμήματος, και Τρίτη – Πέμπτη το δεύτερο μισό κάθε τμήματος ( σε 15μελή το πολύ τμήματα), όπου θα τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις (1,5μ) μεταξύ των μαθητών.
 2. Τα διαλείμματα δεν θα γίνονται ταυτόχρονα για όλα τα τμήματα. Οι μαθητές θα εισέρχονται στο σχολείο και θα εξέρχονται από αυτό ένας – ένας, κρατώντας τις αποστάσεις (1,5 μ.), από συγκεκριμένη είσοδο και συγκεκριμένο κλιμακοστάσιο. Θα γίνεται σταδιακή και με τη σειρά η άνοδος τις αίθουσες και η έξοδος των μαθητών στο προαύλιο σε προκαθορισμένες θέσεις και σύμφωνα με τις οδηγίες των εκπαιδευτικών.
 3. Οι μαθητές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες για την υγειονομική συμπεριφορά τους, οι οποίες απορρέουν από τις οδηγίες τις πολιτικής προστασίας και του ΕΟΔΥ σχετικά με τα μέτρα ατομικής υγιεινής και την τήρηση της κοινωνικής απόστασης για την αποφυγή συγκέντρωσης των μαθητών και συγχρωτισμό ακόμα και κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, οι οποίες επισυνάπτονται του παρόντος.
 4. Οι μαθητές προμηθεύονται με τη φροντίδα της οικογένειας τα απαραίτητα για τη διατροφή τους, λόγω των κλειστών κυλικείων, καθόσον όπως γνωρίζεται απαγορεύεται η έξοδος από το σχολείο και επίσης απαγορεύονται και τα deliveries.
 5. Οι γονείς να ειδοποιήσουν το σχολείο με υπεύθυνη δήλωσή τους για την φοίτηση του μαθητή στην περίπτωση ευπαθούς ατόμων στο περιβάλλον τους.
 6. Για ψυχολογικούς λόγους για τη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας και υπευθυνότητας αλλά και πρόληψης της μετάδοσης του COVID-19 στο οικογενειακό περιβάλλον όπου υπάρχουν ευπαθείς ομάδες, προτείνεται να χρησιμοποιείται από τους μαθητές η μάσκα η οποία, σύμφωνα και με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αποτελεί ισχυρό μέσο προφύλαξης από τον COVID-19, στους χώρους συγκέντρωσης ανάλογα με τις περιστάσεις και τις συνθήκες του τμήματος.
 7. Αν ο μαθητής παρουσιάσει κάποια συμπτώματα, κατά την παραμονή του στο σχολείο, θα μεταφερθεί στην αίθουσα απομόνωσης, όπου θα περιμένει να τον παραλάβει ο κηδεμόνας του.
 8. Θα υπάρξουν τροποποιήσεις στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου.
 9. Οι μαθητές θα πρέπει να σέβονται απόλυτα τη σήμανση στους χώρους του σχολείου.
 10. Η παρέκκλιση από τους υγειονομικούς κανόνες σημαίνει άμεση απομάκρυνση του μαθητή από το σχολείο με ενημέρωση του γονέα.
 11. Ορισμένοι εκπαιδευτικοί θα απουσιάζουν επειδή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή λόγω άδειας ειδικού σκοπού.

Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ επιθυμεί να συνεχίσουμε τη ζωή μας ασφαλείς, έχοντας όλες τις δραστηριότητες μας ενεργές λαμβάνοντας υπόψη ότι τα μέτρα που παίρνει ο καθένας για την ασφάλεια του άλλου.

 ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

Το παρόν μπορείτε να το κατεβάσετε κάνοντας κλικ εδώ.

Επίσης μπορείτε να κατεβάσετε και τα υπόλοιπα έγγραφα κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους.

1. 62ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΜΑΘΗΤΗ ΛΟΓΩ COVID 19

2. Το ΦΕΚ που αναφέρει τα των απουσιών και την προαγωγή των παιδιών για το σχολικό έτος που διανύουμε.

3.  Τον διαμοιρασμό των τμημάτων και τις ημέρες που προσέρχονται στο σχολείο.

4.  Τα μέτρα προστασίας που θα ακολουθούνται για την προστασία των μελών της σχολικής κοινότητας.

5.  Το πρόγραμμα των μαθητών μας ανά τμήμα για την περίοδο αυτή.