Σχολικό Ημερολόγιο

Φεβρουάριος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28

Χάρτης

Το 62 στα Σχολεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ INTERNATIONAL SCHOOL AWARD

Το 62ο Γυμνάσιο Αθηνών, πιστό στον εκπαιδευτικό προσανατολισμό που έχει επιλέξει χρόνια τώρα με μια σειρά από διεθνείς δράσεις (Comenius, Erasmus+), ανταποκρίθηκε πλήρως στην πρόκληση του προγράμματος International School Award του Βρετανικού Συμβουλίου Αθηνών: Διατηρώντας στη βάση του προγράμματός του την ελληνική παιδεία, του έδωσε μέσω των μαθητών μας μια διάσταση ευρωπαϊκή, η οποία βαθμιαία οδήγησε στο εφαλτήριο της παγκόσμιας εκπαιδευτικής κοινότητας.

Έτσι, η ομάδα των εκπαιδευτικών που συμμετείχε στο πρόγραμμα ISA σχεδίασε, επεξεργάστηκε και παρουσίασε επτά παιδαγωγικές δραστηριότητες κατά το σχολικό έτος 2017-18: Τρεις διεθνείς, σε συνεργασία των μαθητών της Α’ και Β’ του Γυμνασίου μας με το Γυμνάσιο Θηλέων St.Mark’s του Νέου Δελχί στην Ινδία και τέσσερις εντός του σχολείου μας στις οποίες συμμετείχαν όλες οι τάξεις. Επτά συνάδελφοι, (Τεχνολογίας κ. Φτυλιανού, Μουσικών κ. Θεοδωροπούλου, Πληροφορικής κ. Δάβου, Γυμναστικής κ. Σοφούλη, ΚΠΑ κ. Ρίζου καθώς και του Δ/ντή κ. Γεωργόπουλου) καθοδήγησαν τους μαθητές στην υλοποίηση του προγράμματος υπό την γενική εποπτεία του καθηγητή αγγλικών Σταύρου Νικολαϊδη.

Το Βρετανικό Συμβούλιο Αθηνών επιβράβευσε την πορεία και την προσπάθεια του σχολείου μέσω της απονομής της Διεθνούς Πιστοποίησης International School Award. Μέσω της Πιστοποίησης αυτής, τριετούς διάρκειας, το 62ο Γυμνάσιο Αθηνών μπαίνει στην τροχιά της παγκόσμιας εκπαιδευτικής κοινότητας: αναγνωρίζει την ανάγκη της ενσωμάτωσης διεθνών στοιχείων στο πρόγραμμα σπουδών του, δεσμεύεται στο να διαμορφώσει τους νέους παγκόσμιους πολίτες του μέλλοντος μέσω της συνέχισης της συνεργασίας με σχολεία του εξωτερικού. Στο πλαίσιο αυτό δημιουργείται στο σχολείο η δυνατότητα επεξεργασίας προγραμμάτων από κοινού με μαθητές ξένων σχολείων εμπλουτίζοντας έτσι την εκπαιδευτική διαδικασία. Αποκτούν περαιτέρω οι μαθητές μια διαφορετική προσέγγιση σε ξένους πολιτισμούς καθώς και την αίσθηση πως ανήκουν σε μια ευρεία εκπαιδευτική κοινότητα με κοινούς στόχους, ανησυχίες και ενδιαφέροντα.                                                                                                                         

 

 

Σύνδεση

Στατιστικά Ιστοσελίδας

Σήμερα 234
Χθες512
Τη βδομάδα 234
Προηγούμενη βδομάδα 2242
Το μήνα 9536
Προηγούμενο μήνα 7607
Σύνολο 273483
Σύνολο Χρηστών24
Χρήστες 0
Επισκέπτες 24

Το σχολείο μας προτείνει...

ERASMUS+ PROJECT

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ