Σχολικό Ημερολόγιο

Απρίλιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Χάρτης

Το 62 στα Σχολεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος

Η Ομάδα Ρομποτικής του Σχολείου μας προέκυψε τόσο μέσα από τις αναζητήσεις των παιδιών όσο και τις ανάγκες του Σχολείου, την σχολική χρονιά 2014-2015, υπό την αιγίδα του διευθυντή κ. Γεωργόπουλου και παρακολούθηση του καθηγητή Πληροφορικής κ. Δάβου Γεωργίου.

Οι μαθητές μας είχαν πολλές απορίες τόσο στο μάθημα της πληροφορικής όσο και προσωπικές από την ενασχόληση τους με τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές. Απορίες που αφορούσαν όλο σχεδόν το φάσμα της εφαρμογής της πληροφορικής στην καθημερινή τους ζωή, από το πώς στήνεται ένας Υπολογιστής για διαφορετικές χρήσεις,  μέχρι τις διαφορετικού τύπου ιστοσελίδες και άλλες εφαρμογές του διαδικτύου, όπως και πιο γενικά ερωτήματα για τις διάφορες ανακοινώσεις περί της εξέλιξης της ρομποτικής που μάθαιναν από την τηλεόραση ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 omada robotikis 1

Η ομάδα λοιπόν συστάθηκε με αρχική θεματολογία όπως την παρακολούθηση και συμμετοχή στην αναβάθμιση των Η/Υ του Εργαστηρίου της πληροφορικής όπως αυτή αποφασίστηκε από τον διευθυντή του σχολείου κ. Γεωργόπουλου, την επισκευή Η/Υ παλιότερων για την δημιουργία 2ου εργαστηρίου πληροφορικής και την τοποθέτηση Η/Υ σε κάθε τάξη ? βρίσκεται ακόμα σε διαρκή εξέλιξη, παρακολούθηση και συμμετοχή στην εξέλιξη της ιστοσελίδας του σχολείου, κατασκευή Ηλεκτρονικής εφημερίδας των μαθητικών κοινοτήτων σε μορφή blog, την ενασχόληση και εκπαίδευση σε δομές του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου(www.sch.gr) και εισαγωγή στην ρομποτική μέσω κατασκευών της Lego (https://www.lego.com/en-us/mindstorms) μιας και το σχολείο μας έχει στην κατοχή του μερικές θέσεις εργασίας NXT Lego.

Οι αποφάσεις στην ομάδα παίρνονται με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας, από την μέρα και την ώρα που θα εργάζεται μέχρι και την τελική θεματολογία των υποομάδων. Πρώτο λόγο έχουν οι ιδέες των μαθητών μας. Για την ακριβή ώρα ρωτήστε στο σχολείο. Η ομάδα επικοινωνεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν όλα τα μέλη της στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΔΣ) και της ιστοσελίδας του σχολείου.

Τον δεύτερο χρόνο (2015-2016) η ομάδα έτυχε δωρεάς από γονείς 10 θέσεων εργασίας σε ARDUINO (https://www.arduino.cc/ ).  Έτσι η ομάδα ανασυντάχθηκε σε δύο κυρίως κατευθύνσεις LEGO και ARDUINO.

omada robotikis 2 

Μετά από συζήτηση η ομάδα αποφάσισε να ανοιχτεί σε συνεργάτες ? φίλους της, από τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο. Έτσι μέλη και συνεργάτες της ομάδας είναι από τότε ο Σπύρος Μπερερής  και ο Θανάσης Βλαστός Προγραμματιστής και Ηλεκτρονικός μηχανικός αντίστοιχα, που προσφέρουν τις γνώσεις τους και το κέφι τους στην ομάδα μας. Ο Σπύρος και η σύζυγος του δε ήταν αυτοί που είχαν προσφέρει σαν δωρεά τις αρχικές θέσεις εργασίας, ο δε Θανάσης πρόσφερε διάφορα μικροϋλικά που χρειάζονται και δεν είναι καθόλου εύκολο να βρεθούν στην ώρα τους, όπως επίσης και τον σχεδιασμό και υλοποίηση πρωτότυπων κατασκευών όπως αυτά προέκυψαν μέσα από την εργασία των μαθητών και που θα αναπτυχθούν σε άλλα άρθρα.

Έτσι ανοίξαμε την ομάδα και το σχολείο στην τοπική κοινωνία στην οποία ανήκει. Η ομάδα μας είναι ανοικτή σε όλους τους ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν με την συμμετοχή τους σε αυτή.

Τέλος, από το έτος 2016 τον Ιούνιο μετά την ημερίδα με τον καθηγητή ρομποτικής δρ. Γιάννη Ρεκλείτη,  είμαστε συνδεδεμένοι σαν ομάδα με το εργαστήριο Ρομποτικής του πανεπιστημίου North Carolina - στο οποίο είναι επικεφαλής -  για να παρακολουθούμε όσο φυσικά μας επιτρέπουν οι γνώσεις μας και οι δυνάμεις μας τις εξελίξεις της σύγχρονης Ρομποτικής.

ΦΙΛΟΔΟΞΟΥΜΕ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

Για την ομάδα Ρομποτικής

Γιώργος Δάβος (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Καθηγητής Πληροφορικής ΠΕ19 και Μαθηματικών ΠΕ03

Μαθηματικός Σχολής Θετικών Επιστημών Παν. Πατρών και

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ ΕΜΠ

  • DSC_0002
  • DSC_0003
  • DSC_0004
  • DSC_0005
  • DSC_0011
  • DSC_0030
  • DSC_0035
  • DSC_0047
  • omada_robotikis_1
  • omada_robotikis_2

Σύνδεση

Στατιστικά Ιστοσελίδας

Σήμερα 118
Χθες132
Τη βδομάδα 118
Προηγούμενη βδομάδα 1248
Το μήνα 2955
Προηγούμενο μήνα 9966
Σύνολο 286444
Σύνολο Χρηστών17
Χρήστες 0
Επισκέπτες 17

Το σχολείο μας προτείνει...

ERASMUS+ PROJECT

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ