Σχολικό Ημερολόγιο

Απρίλιος 2021
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

Χάρτης

Το 62 στα Σχολεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος

ΟΔΗΓΙΕΣ ECLASS

Οδηγίες για τους μαθητές


1. Κατά την είσοδο των μαθητών στην ηλεκτρονική αίθουσα τα μικρόφωνα παραμένουν σε σίγαση.
2. Η ταυτοποίηση των μαθητών από τον εκπαιδευτικό γίνεται είτε προφορικά είτε μέσω κάμερας εάν ζητηθεί.
3. Ο μαθητής παίρνει το λόγο και άρα ενεργοποιεί το μικρόφωνό του μόνο όταν του ζητηθεί ή όντα του επιτραπεί αφού το έχει ζητήσει (σηκώνοντας το χεράκι ή με σχετικό μήνυμα στο chat).
4. Κάθε μαθητής μπαίνει με το πραγματικό ονοματεπώνυμό του στην ηλεκτρονική αίθουσα από το mail του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου και τους κωδικούς του.
5. Μαθητές που θα μπαίνουν με άλλο όνομα , ακόμη και αυτό των γονέων τους, δεν θα γίνονται δεκτοί και θα χρεώνονται με απουσία.
6. Μαθητής που παρεμποδίζει την διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας με οποιονδήποτε τρόπο δεν επιτρέπεται να συμμετέχει στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και παίρνει απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας (ΦΕΚ 4264/Β΄/30.09.2020). Η απουσία καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, προσμετρείται στο γενικό σύνολο των απουσιών και λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό φοίτησης.

Συγκεκριμένα: Αν ο μαθητής δεν τηρεί τους κανόνες δημιουργώντας αναστάτωση του αφαιρείται ο λόγος και αν συνεχίσει μπορεί ο εκπαιδευτικός να τον οδηγήσει για λίγο στο χώρο αναμονής (λόμπι). Εάν μετά την επαναφορά του στην αίθουσα συνεχίσει να μην συμμορφώνεται, τότε τον αποβάλει από την αίθουσα για το υπόλοιπο του μαθήματος και καταγράφει την απουσία. Το σχολείο ενημερώνεται από τον εκπαιδευτικό και το περιστατικό και η ωριαία αποβολή καταγράφονται στο ποινολόγιο.
7. Εάν ο μαθητής «παίζει» με την κάμερα ή με τον ήχο επαναλαμβάνεται η παραπάνω διαδικασία της αποβολής.
8. Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να συνομιλούν μεταξύ τους ή να γράφουν στην οθόνη, αν δεν του δοθεί σχετική άδεια από τον εκπαιδευτικό.
9. Η δημιουργία λογαριασμών με τα στοιχεία άλλων μαθητών ή η δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών, προκειμένου να εισέλθει ο μαθητής «κρυφά» στην ηλεκτρονική τάξη για να δημιουργήσει όχληση σε μάθημα του τμήματός του ή σε μαθήματα άλλων τμημάτων, είναι ανιχνεύσιμη, αποτελεί αδίκημα και διώκεται ποινικά.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Λόγω των προβλημάτων που έχουν παρουσιαστεί με τους κωδικούς των λογαριασμών των μαθητών μας και με το γεγονός ότι οι κωδικοί δεν αποθηκεύονται στο σχολείο (μόνο τα ονόματα των χρηστών κρατούνται) σας παρουσιάζουμε τους τρόπους με τους οποίους να επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας στο Πανελληνιο Σχολικό Δίκτυο (email, eclass κλπ) έτσι ώστε ανα πάσα στιγμή να μπορείτε να τους ανακτήσετε.

Τις οδηγίες μπορέιτε να τις κατεβάσετε κάνοντας κλικ εδώ

Από την διεύθυνση του σχολείου.

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Η χρήση της πλατφόρμας webex για την σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση απαιτεί την σύνδεση των μαθητών μας στις εικονικές αίθουσες (δωμάτια) των καθηγητών. Για την διευκόλυνση σας και των μαθητών μας σας παρουσιάζουμε τους τρείς τρόπους σύνδεσης:

1. Από σταθερό Υπολογιστή ή Λάπτοπ μπορείτε να κατεβάσετε τις οδηγίες εδώ.

2. Από Smartphone ή tablet μπορείτε να κατεβάσετε τις οδηγίες εδώ.

3. Μέσω τηλεφωνικής κλήσης μπορείτε να κατεβάσετε τις οδηγίες εδώ.

Καλή προσπάθεια !!

Αγαπητοί κηδεμόνες,

Έχει παρατηρηθεί ότι μερικοί έχετε προβεί σε έκδοση νέων λογαριασμών στο ΠΣΔ. Με αυτόν τον τρόπο υπάρχουν διπλοεγγραφές των παιδιών σας. Πρέπει να χρησιμοποιείτε τους λογαριασμούς (username και password) που σας έχουν ήδη δοθεί. Αν κάποιοι δεν έχουν τον κωδικό (password), να στείλουν email στο σχολείο αν δεν έχετε βγάλει άκρη με το helpdesk του ΠΣΔ, ή δεν έχετε καταφέρει να τους ανακτήσετε. Τα στοιχεία που πρέπει να γράφετε στο email είναι το ονοματεπώνυμο του μαθητή, το τμήμα και το username (όχι το password) για να μπορέσουμε να σας βοηθήσουμε. Το email του σχολείου είναι στην ιστοσελίδα μας (http://62gym-athin.att.sch.gr/index.php/το-σχολειο-μασ/επικοινωνία) και/η στον κ. Δάβο Γεώργιο στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

από τη Διεύθυνση

Σύνδεση

Στατιστικά Ιστοσελίδας

Σήμερα 196
Χθες132
Τη βδομάδα 196
Προηγούμενη βδομάδα 1248
Το μήνα 3033
Προηγούμενο μήνα 9966
Σύνολο 286522
Σύνολο Χρηστών16
Χρήστες 0
Επισκέπτες 16

Το σχολείο μας προτείνει...

ERASMUS+ PROJECT

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ - ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ